Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Jun 19, 2010

Coulibaly spune tu, cine ti-a dat fluieru'?

Bogdan Voicescu, New York, 19 iunie 2010


In afara de prostia, malitiozitatea, incompetenta si nu in ultimul rand moaca ta de peste fiert, ei sunt marea problema, cei care ti-au bagat fluieru' intre buze (sa se amuze?). Ei incearca sa ne prosteasca in fata. Refuza sa implementeze tehnologia secolului trecut desi suntem demult in alt mileniu, nu doar secol. Fotbalul are media cea mai mare (asta e un lucru negativ, nu e bine!) de jucatori pe arbitru. 7 la 1. In orice sport, inclusiv si mai ales sporturile americane, media este intre 3-4 jucatori la arbitru. E clar ca se vrea manipularea rezultatelor prin confuzie, blamarea erorii umane etc...Daca s-ar vrea cu adevarat rezolvarea problemei arbitrajului, s-ar rezolva usor. 


Alt aspect fascinant este lipsa de transparenta a FIFA, inca odata secaturile astea se ascund in spatele birocratiei si velei misterios-conspirationista pe care si-au cusut-o cu grija de zeci de ani.


In America, transparenta arbitrilor si a autoritatilor sportive este impresionanta. Arbitri isi admit erorile in presa, presedintele federatiei respective nu scuza greselile, ci incearca sa explice ce s-a intamplat si unde a fost eroarea, cine e responsabil. Este nepermis sa nu apari in presa cu o declaratie, fie ea si in limba de lemn, ceva acolo, sa bagi in seama publicul intrigat. Nimic. La fel s-a intamplat cu toate deciziile eronate luate de arbitri pana acum. Arbitrii FIFA sunt peste lege, peste presa, peste orice organ.


Ca spectator, ma simt tradat, si in mod normal ar trebui sa boicotez toate evenimentele FIFA. Din pacate asta ar inseamna sa nu ma mai uit la fotbal, ceea ce imi este imposibil.


Dupa 9 zile pline de fotbal si 24 de meciuri, am ramas cu foarte putine momente memorabile. Ar fi victoria surpriza a Elvetiei, golul lui Tshbalala din primul meci, meciul bun al Argentinei cu Coreea de Sud, revenirea americanilor cu Slovenia. Ce ar mai fi? Meciul nemtilor cu Australia? Deja s-a cam rasuflat, i-am vazut de ce sunt in stare cand au jucat cu o echipa adevarata.


Deci nu prea mult fotbal deocamdata si mai multe controverse , dezamagiri, scandaluri. Ca Anelka l-a injurat pe Domenech, ca nu stiu cine s-a luat de Beckham la vestiar, vuvuzele, jabulani, Anglia nu joaca nimic, plictiseala in joc. Scorul general, dupa cum vedeti este : Scandal/Tabloid 5 -Fotbal/Sport 3


Asteptam in continuare o revenire spectaculoasa a fotbalului... desi daca e sa judecam in functie de datele problemei, tare imi e ca va interveni prompt un arbitru bananier sa incline balanta in favoarea echipei Scandal.

4 comments:

 1. Se vede ca nu doar in Romania sunt probleme cu arbitrii.

  ReplyDelete
 2. Acum m-am uitat pe FIFA la rezumat. Bineinteles ca nesimtitii nici nu dau faza golului anulat.

  ReplyDelete
 3. @pariuri - as zice chiar ca sunt probleme mai mari de arbitraj in afara Romaniei. De la scandaluri cu arbitri implicati in pariuri in NBA si pana la deciziile scandaloase din champions league (fiorentina bayern) si hentul lui henry, se "fura" la nivel mult mai mare decat cooperativa lu mitica.

  ReplyDelete
 4. prea multi francezi innfluenti in fifa....de aici problema....iar cand postez comentul deja usa a mai fost furata de un gol!

  ReplyDelete