Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Jun 16, 2010

Espana si, Suisa no, Tadjikistan no no no

Bogdan Voicescu, New York, 16 iunie 2010


Daca ati avut rabdarea sa cititi pana la capat articolul de ieri, ati vazut si pronosticul meu in legatura cu Spania si cum o sa iasa ea frumos campioana mondiala. Ei bine, inceput cu stangul dragi prieteni...
Desi au avut initiativa, jucand un fotbal "pozitiv", avand talent individual net superior helveticilor, ocazii clare, nu au reusit sa bage varza in ate. Asta e, fotbalul se joaca pe goluri, nu pe altceva.
Raman la aceasi parere ca Spania va ajunge departe, sunt totusi prea buni sa iasa devreme. Fotbalul jucat de Spania trebuie apreciat, promovat si ocrotit.

Este unul dintre motivele pentru care urmarim acest sport, este acel jogo bonito care aduce lumea in tribune si la televizor. Cred ca putini dintre microbisti au fetish-uri cu elvetieni care se apara 90 de minute cu precizie de ceasornicar si prind un singur contraatac pe meci, atunci cand le zice nea Hitzfeld ca se da fondue la vestiar in caz de victorie...


Se pare ca la nivel de FIFA nu conteaza neaparat ce se joaca la acest Campionat Mondial ci doar faptul ca se joaca sportul popular pentru mase, dom'le... Pentru FIFA e mai important sa avem timbre cu marea legenda Chapuisat tocmai in Tajikistan! Deci globalizare fara rusine, de ajungem sa vedem spectatorii echipei gazda plecand de la stadion en masse cu 10 minute inainte de final (rusine!, luati-va vuvuzelele cu voi si sa nu va mai prindem pe la mondiale...).


Chapuisat!! Ce chica nashpa ai, cat de plictisit sunt uitandu-ma la fotbalul jucat de natia ta si mai plictisitoare. Gata, ii astept pe Americani sa aduca un suflu proaspat cu Slovenia. Nu mai imi fac iluzii ca sa nu am deziluzi, are dreptate nea Imi. Va las cu aceasta nepretuita mostra filatelica. Chapuisat in Tajikistan! Ia-i si pe urmasii tai cu tine, si cu vuvuzelele si pe tatuca Blatter si faceti voi o liga acolo, un campionat extragalactic si atemporal.

4 comments:

 1. Anonymous17/6/10 08:35

  Frumos scris fara patima.

  ReplyDelete
 2. Anonymous17/6/10 12:13

  1. Vamos Espana!

  2. Ma bucur ca desi nu a avut nici un nigerian in echipa (sau tocmai de aia...) Grecia a batut clar Nigeria.

  3. Da ce ai tu cu amaritii aia di Tadjkistan?
  Globalizare nu ei o provoaca, nu e vina lor, daca ar fii dupa ei nu ar minca KFC ci frigarui la jar...
  VV

  ReplyDelete
 3. Anonymous18/6/10 21:59

  Vuvuzelesc deci exist!

  Iata statistica oficiala despre Messi:
  http://soccernet.espn.go.com/players/stats?id=45843&cc=5901

  58 de meciuri! Si toti jucatorii de virf joaca 50-60 de meciuri pe an. Cum dracu sa mai aibe chef sa joace la mondial...
  Unde mai pui ca trebuie sa-si fereasca si turloaiele!
  VV

  ReplyDelete