Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Jun 30, 2010

Football And Free market Inc.


Am gasit intimplator pe internet aceasta caterinca destul de buna dupa sigla Mondialelor africane si am dorit sa o impartasesc cu voi. Apartine unui grup de artisti, activisti si educatori din Africa numit Playing Fields Connective. Nu am avut mult timp sa citesc toate articolele lor, par interesante la prima vedere, dar nu pot sa spun cu mina pe inima ca sunt de acord cu ei in tot ce reprezinta. In orice caz macar legat de ingerasii de la fifa (Fuck fifa!) suntem de comun acord. (Nu imi place jocul de cuvinte de la FAFI, promit sa ma gindesc si sa gasesc ceva mai istet, dar in rest e bine facuta).
Si cu asta sper sa nu mai am ocazia sa scriu despre iubitii nostri de la fifa (poate numai tangential, sper ca mi se va ierta macar atit) - nu vreau sa parem oameni cu idei putine dar fixe; niciodata nu mi-au placut campaniile "indignate" scrise la comanda de diverse ziare centrale, asa ca nu vreau sa creez aceasta impresie. In orice caz, Fuck fifa!

2 comments: