Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Jul 16, 2010

Selectionata Mondiala a Cocalarilor: Uno. Portarul cocalar

Cristian Vimer, Bogdan Voicescu, Cristian Vidrascu, 16 iulie 2010

3, 2, 1, Armani! Inchideti ochii pentru o secunda si imaginati-va un club trendy rau, reflectoare, covoare rosii, gagici bulanoase, blitz-uri orbitoare, muzica tehno de consum, sampanie in frapiere, piepturi goale, lanturi grele, cercei rotunzi care sclipesc, si va veti putea face o palida idee despre cel mai important eveniment monden al verii - party-ul de lansare a proiectului Selectionata Mondiala a Cocalarilor. Dragii nostri, suntem in biznis, sa inceapa votarea!


In loc sa ne lansam in forta cu vreun atacant sau mijlocas dreapta, primul post vacant este, nu foarte spectaculos, cel de portar. Echipe intregi de cercetatori si-au dat sufletul de plictiseala in fata calculatorului, incercind sa gaseasca suficienti candidati pentru acest post vital. Problema este, dupa cum toata lumea stie, ca fotbalistul cocalar prefera posturi mai sexy si cu mai putina responsabilitate, gen atacant, mijlocas ofensiv, lovitul cu capul de bara portii nefacind parte din crezul cocalarului; in plus se stie ca portarii sunt un pic nebuni, caracteristica un pic incompatibila cu atentia deosebita pentru imaginea proprie. Cu toate acestea, istoria ne-a dat destui aparatori de buturi de acest gen. Ne amintim cu caldura de Stelea, cocalar de moda veche din Baneasa care a fost vazut de membrii redactiei la Vox Maris (un fel de Bamboo al vremii) imbracat in trening lucios, slapi si ciorapi flausati, sau de celebrul Escorpion Higuita, cu ale lui maniere cocalaresti de degajare a balonului. 


Acestea fiind zise, hai sa trecem la nominalizari, si va vom solicita dumneavoastra sa votati in sondajul care apare in dreapta pentru cine credeti de cuviinta. Din pacate, nici un reprezentant al Romaniei nu se afla printre candidati, cu toata bunavointa, mai sus de Lobont nu am gasit.


David James
Tatuaje are (putine, dar i se iarta, e totusi portar, de nationala, desi in echipa Angliei ajungi portar in urma unor prestatii ca aceasta), nu stim exact ce scrie cu litere gotice pe antebratele lui, dar interesul pentru coafuri interesante manifestat chiar si la virsta de 40 de ani, precum si faptul ca nu se da inapoi sa-si etaleze formele pentru deliciul admirato -arelor sau -orilor il recomanda drept un candidat interesant. In plus face parte din interesanta combinatie de negru cu destul alb care ne-a adusi cocalari de marca gen Rio Ferdinand sau Boateng. de ce oare este mai usor pentru ei sa fie cocalari decit pentru fratii lor mai inchisi la culoare? Un fenomen care merita studiat...

Volkan Demirel
La prima vedere poate parea exagerat, privind pozele din teren, dar fiti siguri ca am cautat neobositi prin popoarele invecinate turco-greco-balcanice, unde, este un fapt demonstrat stiintific, cocalaria abunda prin orice bazar si am descoperit acest star al modei, portarul nationalei Turciei. Parul de pe piept si lantul de o grosime apreciabila ni-l recomanda cu caldura. Volkan e un portar bun, dar faze de genul acesteia ne pot ajuta sa intelegem de ce cocalarii alearga de postul de portar ca de muzica simfonica. Iata si o galerie foto pe muzica de serai, ca sa va ajute in decizia voastra. 
Faouzi Chaouchi 
Portarul algerian are atuul ca este de ginte araba si, implicit, tine in mod deosebit la imagine. Cercelul si diveresele coafuri il plaseaza sus in topul cocalariei. Daca vedem si talentul lui de dansator care il eclipseaza pe cel de aparator al buturilor nu mai avem nici o indoiala. Ne imaginam ca fringe inimi sensibile de blonde slave cu picioarele lungi sau de romance delicate in orice club din lume. 9 comments:

 1. Demirel fara discutie, Chaouchi pare incepator.

  ReplyDelete
 2. @Radu, Demirel are totusi 557 de ani experienta in cocalarie (de la cucerirea Constantinopolului si convertirea sa in megabazarul Istanbul), pe cand Chaouchi, in ciuda numelui otoman (ca si Ceausescu de altfel, vine de la cavus cu sedila sub C si sub S, adica chavush, un grad militar inferior in armata otomana) are antrenament de numai 48 de ani, de la independenta Algeriei incoace

  ReplyDelete
 3. Aici ai fi putut sa lasi "la liber" participantii la acest top. Eu l-as propune pe ex-portarul portughez de la Steaua. Pe numele lui de fata Carlos.....

  ReplyDelete
 4. Volcan dintre cei propusi.

  ReplyDelete
 5. Voteaza pe dreapta, revenim mai pe seara cu fundasii centrali, apoi cu cei laterali, etc. Vezi ca am scris despre Sportul pe http://sportvox.realitatea.net/. E cam acelasi articol de aici, dar are mai mare deschidere acolo, cred.

  ReplyDelete
 6. Octav are dreptate, Carlos ii bate pe toti astia propusi! Dar daca trebuie sa ne limitam la variantele astea 3, atunci spun ca James e titularul echipei!

  ReplyDelete
 7. volkan demirel ultraslanı götnden siker

  ReplyDelete