Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Jul 23, 2010

Analizam Liga 1. Partea a 3-a: Dinamo, Rapid, Otelul Galati


Continuam prezentarea contra-cronometru a echipelor din Liga 1 cu partea a treia a candidatelor (un pic extinsa lista) la titlul din 2011. Dar sa vedem ce avem aici.Dinamo Bucuresti


Dinamo in primul rand si-a adus un antrenor capabil (nu numai din punct de vedere tactic, dar si psihologic, ceea ce este foarte important pentru o echipa ca Dinamo). Deocamdata este liniste la club, iar contrele gen cele intre “Shakira” Borcea si “Piticul porno” Turcu (care s-a despartit de echipa) se pare ca au incetat, pentru moment. La transferuri nu au spart gura targului – dintre jucatorii mai emblematici, scapand de Zicu, Niculescu, Bostina si Izvoranu, in schimb luand doi balcanici semi-cunoscuti, un argentinian de mana a doua si pe Helder de la Rapid. Echipa de baza nu are prea multe noutati fata de anul trecut, in schimb se pare ca Andone a reusit sa-i insufle motivatie Printului Cristea, pe care il pastreaza in prim plan. Echipa are 5 portari in lot, dar iata cine sunt: George Curca, Emilian Dolha, Cristian Balgradean, Kristijan Naumovski si Andrei Manyur. Deci va fi iarasi un post delicat pentru nervii Shakirei cu trabuc, iar cum s-a vazut pana acum in fotbal, este foarte greu daca nu imposibil sa castigi ceva fara un portar constant si valoros. (Cristian Vidrascu)

Radidul s-a intarit cu tot ce era mai bun la echipa solida, dar limitata a Brasovului (fundasii laterali: Rui Duarte si Ezequias, plus jucatorii ofensivi Mihai Roman, de altfel febletea lui Razvan Lucescu, si Sburlea). A mai adus o gramada de brazilieni, nu cine stie ce cunoscuti. Cine stie daca se vor ridica la nivelul lui Cesinha sau nu. Dar daca macar unul dintre ei se ridica la acelasi nivel, vom avea o echipa atragatoare pe stadionul din Giulesti. In schimb l-a pierdut pe emblematicul Sapunaru, care s-a intors la Porto. Dintre jucatorii imprumutati care insemnau ceva, i-a pierdut pe Ilie Iordache (AEK Atena) si pe jucatorii care i-au bagat in bucluc sezonul trecut, “studentii” Tibi Balan si Dacian Varga. O mare pierdere reprezinta si speranta Ionita, dar macar acesta a adus niste fonduri necesare in cuferele lui Copos. Axul central bazat pe Marius Constantin (profilat in alt articol al nostru), Costin Lazar si Ovidiu Herea ramane intact. Importanta este venirea siretului Dinu “Vama” Gheorghe, uns cu toate alifiile, in schimb mai riscanta a fost numirea antrenorului Marius Sumudica. Acesta a antrenat la nivel inalt doar la Farul (retrogradata) si un an la Gloria Bistrita, echipa lipsita de grijile retrogradarii, dar de jumatatea inferioara a clasamentului. Datorita schimbarilor masive, a antrenorului neexperimentat si a problemelor financiare cronice, nu intrevad cucerirea titlului in ciuda talentului acumulat. Este mai probabila o clasare de cupe europene. (Cristian Vidrascu)

Outsiderul de pe Dunare a terminat sezonul trecut la trei puncte de cupele europene. Echipa este bine sudata, are un antrenor ambitios si chiar bunicel in Dorinel Munteanu si jucatori ok. Apararea este foarte tinara, putand fi punctul slab al echipei, in schimb mijlocul are jucatori valorosi, gen Gabriel Paraschiv, Razvan Ochirosii sau Laurentiu Bus. Atacul are doar trei jucatori, dar Csaba Borbely si-a demonstrat valoarea sezonul trecut. Nu cred ca cu aceasta echipa sunt suficient de puternici sa atace titlul, poate nici macar cupele europene, dar macar cred ca vor incerca. Daca vor reusi sa-si depaseasca conditia sau dimpotriva, vor ajunge sa se lupte la retrogradare, numai Dorinel stie. Oricum, consider ca va spune un cuvint in lupta din fruntea clasamentului, macar prin jocul incomod impotriva celorlalte candidate. (Cristian Vidrascu)

4 comments:

  1. Fc Otelul Galati NU trage la titlul de campioana a Romaniei.Acum sa va spun despre echipa :1.Poarta este asigurata de Branko Grahovac cel mai bun portar in retur conform sondajului gsp dar pe care nu vor sa il recunoasca pt ca nu e cine vor ei,daca Branko se accidenteaza sau este suspendat incep problemele rezerva este Gabriel Abraham portarul nationalei U19 care ajucat numai la nivelul ligii a IIIa cu echipa a II a a clubului unde a avut evolutii constant bune,e tanara speranta,daca nici Gabi nu poata sa apere a jale mare William Brmudez este al treilea portar un columbian de 19 ani singurul lui punct forte este ca a fost ochit de Marius Stan deci e posibil sa ajunga mare,apararea e tare nu e punctul slab al echipei ea este formata din Rapa dreapata,Sarghi,Costin -centru,Salageanu stanga.Mijlocul e si mai tare Ionut Neagu favoritul suporterilor e unul dintre cei mai buni dar sa nu ii uitam pe Giurgiu,Paraschiv,Viglianti,Ibeh,Ochirosii,Iorga,Garleanu (notati acest nume Cosmin Garleanu o sa mai auziti de el)Iorga ILie si altii .Atacul aici apar problemele Pena si Borbely au impreuna in toata cariera lor goluri cate a dat Gabi Jula numai la Fc Otelul,ar mai fi ca optiuni de la echipa a IIa Avram sau Frunza ....atacul e punctul slab ,dar cum sezonul trecut Gabi Giurgiu a marcat cat Pena si Axente e clar la Fc Otelul marcheaza toata lumea.Daca vor fi bani Fc Otelul poate produce surpriza ,banii sunt un alt punct slab....din pacate.la puncte forte poate fi trecut si cel mai bun presedinte din tara Marius Stan nu sunt un fan de al lui dar trebuie sa recunoastem e TARE

    ReplyDelete
  2. sportgalati, multumesc de informatii, se pare ca Otelul a depasit pana acum asteptarile noastre; oricum ma bucur ca am avut inspiratia sa ii includem in categoria "pretendente la titlu"

    ReplyDelete
  3. in schimb imi fac mea culpa (insa nu si harakiri) pentru faptul ca l-am subestimat pe Sumudica la inceputul sezonului. pana acum, jos palaria, a creat o echipa care incanta printr-un joc ofensiv si placut ochiului. sa vedem cum va gestiona situatia unei eventuale scaderi de forma, dar pentru binele fotbalului ii urez succes (fara sa fiu neaparat rapidist)

    ReplyDelete