Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Aug 10, 2010

Steaua se refuza

Bogdan Voicescu, New York, 10 august 2010 


M-am saturat de zicala populara „Steaua nu se refuza“ - expresie favorita a antrenorilor saraci, gata sa muste din ciolan, doar-doar ar iesi din anonimat si implicit din “saracie”. Steaua de azi nu mai are nici o legatura cu Steaua care “nu se refuza”, adica echipa, “brandul” care insemna ceva pe plan international - un stil de joc, o atitudine, o atmosfera pe Ghencea.
Sa fii angajat la Steaua in actuala situatie nu este cu nimic mai presus din punct de vedere moral si etic cu a fi sluga lui Gigi, sau cel mult cu a fi ciobanul stanei dumnealui. Daca ai noroc, poate chiar prinzi returu’ si nici nu te injura galeria prea tare. Cam asta e tot ce poti sa speri. Daca mai ai si ceva "bulan" se face si branza buna de oaie si iti mai iese ceva cascaval la buzunar. Trebuie sa fii ori imbecil ori foarte sarac (cu duhul si la buzunar in acelasi timp) sa vrei sa te implici in orice fel de „proiect“ asociat cu gigi. Ultimii "tehnicieni" care au antrenat in Ghencea au fost propulsati direct in marele anonimat – Dorinel, Lacatus, Pedrazzini, Stoichita. Evident, la Steaua nu se mai pune in discutie vreo rampa de lansare ci capatul de linie. Tot respectul pentru Gica Hagi, pentru faptul ca a refuzat sa se implice - asa cum era si de asteptat – si sa continue sa stea departe de mocirla. Tot respectul pentru Ilie Dumitrescu pentru tot ce a facut la Steaua. Ca jucator, ramane o legenda a Stelei orice i s-ar intampla pe banca tehnica, dar sunt de parere ca un stelist adevarat ar refuza Steaua. Poate ca daca ar exista mai multa coeziune intre potentialii antrenori ce ar putea veni in Ghencea, si ma refer aici la fostii stelisti cu capital de imagine, poate ca sansele ca Gigi sa ne lase mai repede (adica sa isi vanda jucaria) ar creste. Diferenta intre a fi acceptat postul acum 4-5 ani si a il accepta acum e evidenta. Prin 2005-6 chiar se intamplau lucruri adevarate din punct de vedere fotbalistic, acum am ajuns la capat de linie, si ar trebui ca viitori colaboratori al lu nea gigi sa se gandeasca mai bine, sa isi stearga faza cu "Steaua nu se refuza" din cerebel inainte sa muste din ciolanul de berbec pus pe tava de cioban.

6 comments:

 1. Problema este ca multi dintre cei care au antrenat Steaua in era ciobanului psihotic nu meritau sa antreneze echipa. Fostele glorii au fost doar solutii de avarie, pentru ca da, Steaua se refuza! In opinia mea umila de stelist, antrenori la Steaua au fost doar Olaroiu si Piturca.Se intreba creditorul retoric daca au murit toti antrenorii. Raspunsul corect este : Pentru Steaua, da!
  Ma intreb si eu retoric : Ce dracu este in capul celor care vor sa colaboreze in continuare cu maimuta aia ?!Cat pot sa cumpere cateva zeci de mii de euro?!
  Cred ca fara un John Allen Muhammad nu ne vindecam clubul

  ReplyDelete
 2. @radu - L-as mai adauga pe protasov pe lista antrenorilor, desi a stat (prea) putin. Oli mi se pare doar ok. echipa care a ajuns in semifinalele uefa juca parca din amintiri, cu automatismele create in turul petrecut cu protasov. plus ca n-ai voie sa pierzi cu 4-2 dupa ce ai 2-0 la boro, asta e mai ales vina antrenorului...
  Amen! - sa vindecam clubul.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11/8/10 10:51

  Din pacate se poate generaliza:
  "Liga lui Mitica se refuza!"
  "Divizia lui Sandu se refuza!"

  ReplyDelete
 4. Anonymous11/8/10 10:54

  Incercind sa revad fazele de ieri, USA-Brazilia, am gasit ceva "frumos":
  "Tengo dos problemas para jugar al fútbol. Uno es la pierna izquierda. El otro es la pierna derecha."

  ReplyDelete
 5. L-am uitat pe Protasov, poate pentru ca au fost prea multi:)

  ReplyDelete
 6. Cand infiintam o echipa romaneasca in state? M-am saturat de management analfabet.

  ReplyDelete