Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Sep 19, 2010

De la Cielito lindo la Leka noşt deţa

Bogdan Voicescu, New York, 19 septembrie 2010 


Cu tequila in nas si burrito-ul in gat revin cu forte proaspete la blogareala. Stand deoparte de fenomen timp de 10 zile, ajunsesem sa tremur din cauza dependentei nesatisfacute de microb. Din fericire, azi ni s-a oferit o gama larga de produse, incepand cu derby ul Man Utd - Liverpool.Manchester United - FC Liverpool 3-2 
(Berbatov 42', 59', 84' / Gerrard 64' pen, 70') 
Inceput timid al lui Liverpool, pe fondul dominarii dracilor rosii care au iesit mai motivati de la vestiar. Sprinturile lui Giggs pe flancul stang te trimit catre calendar sa verifici anul in care te afli, greu de crezut ca acest galez care a jucat impotriva noastra acum 17 ani (uau!) implineste 37 de anisori peste doua luni. Celalalt veteran, Scholes, adversarul lui Gica Hagi de acum 12 ani (ca sa punem lucrurile in perspectiva) nu a excelat azi, insa poate fi considerat "metronomul" echipei, perfectionand pasele simple dar eficiente. Pe fondul acestei dominarii apare si primul gol, made in Bulgaria, Dimitar Berbatov. Dupa pauza apare din nou bulgarul cu ceafa groasa si inscrie cu o executie magistrala, stop si foarfeca de la 12 m, Reina se uita impietrit cum mingea loveste transversala si cade in poarta. Fantastic gol. Ma intrebam oare cand a dat un jucator de al nostru un asemenea gol pe o asemenea scena? - "Al nostru" adica roman, nu bulgar...
Liverpool revine spectaculos in urma a doua faze fixe, penalty clar la Torres si lovitura de la 18 m prin zid (eroare a lui Fletcher care plecase din zid), ambele goluri marca Stevie G. Manchester parea ca va urma seria rezultatelor de egalitate dupa ce condusese in prealabil la 2 goluri (cel mai periculos scor, se stie). Cand parea ca ne indreptam spre un egal , apare din nou bulgarul care se inalta imperial in careu peste Carragher si trimite mingea in plasa la coltul scurt, tragand cortina pe teatrul viselor (Leka nost detza) si aducand toate cele 3 puncte lui Man Utd. Un meci istoric pentru bulgar care se pare ca si-a gasit ritmul si locul in echipa... Mi s-a parut ca la Liverpool mai e mult de lucrat la relatiile de joc, dar ca valoare par superiori echipei de acum un an. Poulsen si Mereiles aduc un plus de intensivitate si experienta echipei. Ca suporter al lor, sper sa nu cada prea mult in spatele lui Chelsea Man utd si Arsenal, pentru a mai pastra o sansa la titlu, e cam devreme sa ajungi la 10 pct de lider in septembrie... Daca ar fi intrat si Chicharito Hernandez pe final, s-ar fi inchis cercul intre vacanta mexicana si blogareala fotbalistica. oricum, Viva la Raza!

1 comment:

  1. Anonymous20/9/10 00:56

    Liverpool, ca si orice afacere/echipa/companie din ziua de azi are nevoie de bani pentru a ramane pe linia de plutire.Yankeei i-au golit de bani prin imprumuturile imense pe care le-au scos, si desi nu impart nimic decat rivalitatea, spre acelasi drum se indreapta cu pasi siguri si MUFC. Desi sunt fan United de ceva vreme (generatia Cantona nu generatia Cocar-naldo) am un respect mare pt Liverpool, mai ales pt Gerrard.Mi-ar parea rau sa vad unul dintre derby-urile cele mai faimoase din lume reduse la intalniri ocazionale in cupa nationala.

    ReplyDelete