Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Sep 26, 2010

Lobonţ contra Chivu reloaded. Roma - Inter 1-0

Cristian Vimer, Brooklyn, 3 iulie 2010  


Dupa meciul din Supercupa Italiei, un meci bun pentru Chivu si, in acelasi timp, de trista amintire pentru Lobont (care a evoluat execrabil), a venit si ocazia nesperata a revansei portarului roman in fata propriilor suporteri. Lobont a prins pozitia de titular datorita accidentarii lui Julio Sergio si, de aceasta data, nu a dezamagit. Dupa un inceput ezitant, si dupa ce a reusit, emotionat ca un debutant, sa se dea cu capul de bara la o minge care s-a dus mult peste poarta, Pisica noastra a reusit sa apere bine tot restul meciului si sa pastreze tabela intacta.


Desi centrarile continua sa fie punctul lui slab, Lobont a intervenit salutar in cateva faze importante la poarta lui. Pentru Chivu, huiduit de un intreg stadion la fiecare atingere de balon, un meci mediocru - a fost depasit de cateva ori de Menez, iar in atac, ca de obicei, o contributie slabuta. Dar hai sa vedem ce s-a mai intimplat in meci.


Roma - Inter 1-0 (Vucinic 92')


Primul derby al campionatului italian a fost, dupa cum era de asteptat, un meci tensionat, tacticizat, cu destul de putine faze de poarta. Impresia generala este ca Inter a jucat mai bine, a avut cateva ocazii bune de a marca, printre care si o bara a lui Stankovic (la un sut deviat cu varful degetelor de Lobont). De notat in prima repriza un joc periculos al lui Lucio care a ridicat piciorul in propriul careu dar n-a fost penalizat de arbitru, in pofida protestelor jucatorilor romani. 

In a doua repriza, Roma a prins mai mult curaj dar Boriello n-a reusit sa ajunga la o centrare pe jos a lui Menez care a scapat destul de usor din marcajul lui Chivu. O alta faza notabila a fost o lovitura libera indirecta in careul milanez dupa o greseala stupida a lui Julio Cesar care, presat de Totti a prins mingea in mana in loc sa o degajeze la un aut de poarta (!). Lovitura libera a rezultat insa intr-un sut mult peste poarta al lui Totti. Lobont s-a remarcat la doua suturi ale lui Eto'o, pentru ca, in prelungiri, cand meciul se indrepta spre un rezultat echitabil de egalitate, nou-intratul Vucinic sa inscrie printr-un plonjon superb de langa Lucio. Victorie frumoasa a romanilor care reusesc astfel sa iasa din pasa proasta in care se aflau la debutul campionatului. 


Chivu, care a fost strigat "Zingaro" la fiecare atingere de balon, a avut o iesire nervoasa la adresa lui Benitez, considerand ca nu a fost sustinut deloc pe banda stanga. Iata si momentul (necenzurat):


No comments:

Post a Comment