Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 21, 2010

Baftă, Gică!

Bogdan Voicescu, New York, 21 octombrie 2010

Indiferent ca ne convine sau nu, numirea lui Gica la timona Galatei este un mare eveniment fotbalistic pentru noi. Avand in vedere rezultatele echipelor noastre la nivel international, sau mai degraba lipsa lor, revenirea lui Hagi in prim plan este un lucru foarte pozitiv. Pe deasupra, Galata nu este nici Kuban, Al Nasri sau al Qaeda, ci un nume adevarat in fotbalul care conteaza. Daca baskanii vor sa dea o lovitura de imagine prin aceasta numire ramane de vazut, cert este ca un club mare, relativ vorbind, a hotarat sa-I acorde incredere lui Hagi in postura de antrenor, dupa ce l-a demis pe Rijkaard, castigator al Champions League.

Evident, Hagi intelege jocul, mai mult decat atat, el s-a dovedit un slefuitor de talente, dand incredere unor jucatori tineri, care au ajuns vedete intre timp (Ribery si Arda Turan) si care l-au apreciat pe Hagi pentru faptul ca le-a dat incredere promovandu-I in prima echipa. Sa speram ca de la ultima tentativa de antrenorat, lui Hagi i s-a mai ascutit talentul didactic si abilitatea de a comunica cu jucatorii. Cei care se grabesc sa-l critice nu inteleg ca meseria de antrenor este in mare parte una de conjunctura, recentele exemple numite Roy Hodgson si chiar Rijkaard la Galata aratandu-ne ca nu este suficient sa fi avut mari rezultate la o echipa pentru a garanta succesul la urmatoarea echipa. Fara a insista mai mult pe trecutul lui Hagi ca antrenor, subliniez doar ca singura echipa care i-a acordat incredere si rabdare pentru a construi o echipa a fost Galata cu care a reusit sa castige Cupa Turciei si iesind pe locul 3 la 4 puncte de castigatoare, “performanta” cel putin la fel de impresionanta ca si alte nume grele ce s-au perindat pe Ali Sami Yen (Terim, Rijkaard, Michael Skibbe).
Sa speram ca Hagi va fi omul potrivit la locul potrivit de data asta.

No comments:

Post a Comment