Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 31, 2010

Demolatorii. FC Barcelona - Sevilla FC 5-0

Cristian Vimer, Brooklyn, 31 octombrie 2010

Ma asteptam ca meciul Barcelona - Sevilla sa se apropie macar de un adevarat derby, ma asteptam sa fie la un meci relativ strans, tensionat, precum Milan - Juventus. E adevarat, Sevilla nu mai e ce-a fost in urma cu cativa ani, dar ramane una din echipele de top din fotbalul spaniol si ma asteptam sa puna mai multe probleme masinariei catalane de fotbal. N-a fost sa fie asa, meciul a fost la dispozitia gazdelor, care au facut ce-au vrut cu oaspetii din Andalucia.
Nici n-au apucat bine sa se obisnuiasca oaspetii cu atmosfera de pe Camp Nou, ca era deja 1-0, gol Messi in minutul 4, dupa o minge respinsa in fata de portarul Varas la o centrare de pe stanga a lui Pedro. Mi-a placut si atitudinea lui Villa, care nu a sarit sa impinga el mingea in poarta goala, desi este atacant si doreste sa inscrie cat mai multe goluri. Ei bine, daca e greu sa joci cu Barcelona la 0-0, sa incerci sa alergi dupa egalare pe Camp Nou este practic imposibil. Luati tare de la inceput, fundasii andaluzi au cedat din nou, in minutul 24. Autor, filantropul Villa, dupa o faza in care s-a jucat cu nefericitii fundasi andaluzi. Cu riscul de a ma repeta, insist asupra faptului ca Villa nu se simte bine in pozitie de unic atacant - el este letal atunci cand patrunde din spate cu mingea la picior, la fel ca Messi. 



Meciul s-a rupt definitiv pe finalul primei reprize, cand Abdoulay Konko, care a fost depasit constant de Pedro pe partea stanga si nu l-a putut opri decat prin faulturi repetate, a fost eliminat, meritat, dupa doua cartonase galbene. Repriza a doua a fost la discretia catalanilor care au mai inscris de trei ori - prin Dani Alves (dupa un cadou de la Romaric; mi-a placut si atitudinea lui Alves, care a refuzat sa sarbatoreasca golul inscris impotriva fostei echipe, desi o parasise inca din 2008) si, din nou Messi (gol superb dupa o patrundere individuala) si Villa (in prelungiri, tot venit din spate). 
Mi-e greu sa aleg omul meciului dintre Villa si Messi, dar inclin sa votez pentru argentinian. Acesta este probabil cel mai bun din lume (ma intreb cum ar fi putut juca Argentina cu un antrenor adevarat, scuze, Maradona) - a fost din nou genial: a inscris doua goluri, a pasat decisiv, a facut spectacol (faza de la golul 4 a fost superba). Va putea oare Mourinho sa contracareze jocul aproape perfect al catalanilor, care, dupa o declaratie a lui, "se gasesc pe teren cu ochii inchisi"?  Raspunsul il vom afla pe 28 noiembrie.

No comments:

Post a Comment