Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 17, 2010

Etape din campionate adevărate

Bogdan Voicescu, New York, 17 octombrie 2010 


Cateva randuri inainte de marele si unicul derby de Romania... 


Merseyside Derby 
Everton - FC Liverpool 2-0 (Cahill 34', Arteta 50')
In prezenta noilor patroni americani, Liverpool a fost total debusolata si lipsita de identitate. Americanii venisera sa-si admire jucaria, insa jocul lui Stevie G & comp a fost absolut infect. Abordarea mi s-a parut superficiala si dezinteresata, marele Stevie G a disparut din joc minute intregi, iar frustrarea lui Torres este evidenta. 
Victorie absolut meritata a lui Everton, iar Liverpool se afunda si mai adanc in criza si in anonimat. Steaua ramane ultima echipa invinsa de liverpool, pe 14 septembrie... 

La Manchester, West Brom-ul lui Di Matteo si Tamas produce surpriza etapei, impiedicandu-l pe marele United continuand acelasi joc curajos si combinativ. La Chelsea s-a simtit lipsa lui Drogba in atac, angrenajul lui Chelsea depinde mult de ivorian, fara acesta golurile lasandu-se asteptate.


La Liga - Real si Barca continua marsul 
Barcelona - Valencia 2-1 (Iniesta 48', Puyol 63' / Hernandez 38')
Schimband un pic vitezele, trec in La Liga, unde Barca castiga in fata Valenciei, dupa o prima repriza slaba, in care doar neinspiratia lui Soldado si reflexul miraculos a lui Valdes au facut ca scorul sa nu urce la 2-0 pentru Valencia. Repriza a 2 a incepe cu Barca marind vitez jocului, si golul vine dupa o actiune in viteza (tiki taka) cu Iniesta executandu-l pe Palop dupa o pasa din prima a lui Messi. Golul victoriei ii apartine neanderthalului Puyol, care aduce toate punctele cu o fantastica lovitura de cap ce aminteste de executia sa din semifinala cu Germania. Realul castiga din nou la scor, de data asta la Malaga, cele doua favorite incepand sa intre pe "collision course" inaintea Superclasico-ului de la sfarsitul lui noiembrie.


Serie A - Milan - Chievo 3-1 (Pato 18', 30', Robinho 90' / Ibrahimovic ag. 70')
In Italia, mi-a placut ce am vazut la Milan. spectacol la primele doua goluri. il remarc pe Pato care e pe cale sa ajunga o adevarata vedeta, super-tehnic si foarte bun la finalizare. spre deosebire de acum 2 ani, brazilianul parca a mai crescut (la propriu) dobandind alura de varf clasic, solid si tehnic - formula impotriva careia nu exista antidot. Berlusconi a adunat o gramada de jucatori tehnici, virtuozi ai balonului si merita urmarite evolutiiile rosso-nerilor.
NOTA: Sigur ati observat noul design al Jurnalului de Fotbal, datorat in mare parte faptului ca am descoperit un site excelent care publica toate scorurile si toate rezumatele meciurilor disputate in fiecare etapa. De aceea, nu va vom mai arata rezumate in continutul articolelor, in afara cazului in care gasim unele mai bune. Vizionare placuta.
Redactia Jurnalului de Fotbal

No comments:

Post a Comment