Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 3, 2010

Jucăria începe sa funcţioneze. Real - Deportivo 6-1

Cristian Vimer, Brooklyn, 3 octombrie 2010  


Scriam in urma cu o saptamana ca sistemul pus la punct de Mourinho la Madrid mai are nevoie de ceva vreme pana sa evolueze la capacitate maxima. Bineinteles, pentru ca sistemul sa functioneze, ai nevoie de concentrare la finalizare, ceea ce le-a cam lipsit lui cere sapte si compania in meciurile trecute. De aceasta data le-a cam iesit jucaria in fata modestilor oaspeti din La Coruna (un nume cunoscut in Europa in urma cu cativa ani, dar care se cam zbate in anonimat in ultima vreme). 


Real Madrid - Deportivo La Coruna 6-1 (Ronaldo 4', 89', Ozil 24', Di Maria 34', Higuain 53', Castro ag 60' / Rodriguez 78')
Nu voi insista asupra modului in care s-au inscris golurile (va las sa urmariti rezumatul, cu un savuros comentariu brazilian), vreau numai sa fac o comparatie interesanta intre cifrele din acest meci si cele din meciul nul de la Levante de saptamana trecuta:


Posesie:      
vs Levante 69% - 31%   
vs Deportivo 61% - 39%
Suturi la poarta (pe poarta):   
vs Levante 25(6) - 4(0)  
vs. Deportivo 17(8) - 8(3)


Concluzia care s-ar putea trage in urma acestor statistici este ca Real a inceput sa isi cam faca jocul dominant, dar cateodata mingea chiar nu vrea sa intre in poarta. Spre deosebire de deplasarea cu Levante, madrilenilor le-a iesit azi cam totul - au reusit sa deschida scorul rapid deci au avut in fata un cu totul altfel de meci, mult mai deschis. In plus, de aceasta data au fost mult mai concentrati in fata portii. De remarcat, pe langa CR7, normal, tanarul Di Maria, care a inscris un gol frumos, a avut o pasa de gol, si a produs panica in apararea oaspete la fiecare patrundere. De urmarit acest Di Maria, care pare sa creasca de la meci la meci. 

No comments:

Post a Comment