Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 4, 2010

Observatiile weekend-ului

Bogdan Voicescu, New York, 4 octombrie 2010


Stimati cititori, ne revedem dupa inca un weekend plin; iata cu ce invataminte m-am ales personal in urma meciurilor urmarite din Premier League si La Liga.


Chelsea – Arsenal 2-0
Drogba e o bestie (in sensul bun al cuvantului). Inca o data, ivorianul face diferenta intre cele doua rivale, carandu-si echipa in spate cu un gol memorabil - bara-gol la coltul scurt dintr-un calcai/lat din prima senzational. Arsenalul are nevoie de asemenea gen de “bestii” (in cel mai bun sens al cuvantului) pentru a putea face fata. Mi-este clar ca pe cat de elegant incearca sa joace Wenger, pe atat de neputincios va continua sa fie fara niste mahari distrugatori. 
Chelsea il are pe Essien si pe Drogba, arsenal se bazeaza pe song si chamakh. Diferenta suficient de mare incat sa schimbe soarta unui meci. In acest derby, calculul hartiei deja a inceput sa dicteze rezultatul. Se fac 6 ani de cand Arsenal nu a mai castigat nici un trofeu si mi-e teama ca pana nu-i vor semna pe urmasii lui Viera si Gilberto silva (adica salahori care nu aduc frecangeala la echipa), tunarii vor continua seceta de trofee. Un rezumat si o cronica mai pe larg scrisa de colegul Vimer puteti gasi aici.

Liverpool – Blackpool 1-2
Jenant. Se pare ca Liverpool nu e in stare sa bata decat pe Steaua. Unde nu a reusit Stelutza, au putut minerii din Blackpool. Si asa mai departe… (In imagine Luke Varney, dupa marcarea golului doi pentru oaspeti)


Barcelona – Mallorca 1-1
Cu oricata maiestrie ai stapani tiki taka-ul, tot degeaba daca nu ai varf de careu pe care sa-l tintesti si sa-ti dea goluri. Nu poti centra la cap pentru Bojan si Messi, oricat de meseriasi ar fi ei. Nu poti pacali fotbalul neavand nici un varf/atacant/puncheur veritabil. Daca Villa nu joaca, Barcelona are probleme mari. Pentru o echipa cu pretentiile Barcelonei, este nepermis sa nu poti scoate un varf de careu de la naftalina in cazul indisponibilitatii lui Villa. Pep a promovat 4 mijlocasi/extreme cu viteza si extremi de tehnici, lucru frumos si laudabil, insa e nepermis sa nu scoti si un atacant de careu.  Atentie, Bilasco si Motanu’ – tineti-va mobilu’ aproape -  Barca are nevoie de atacanti. Glumesc (aiurea), bineinteles.Real Madrid – Deportivo La Coruna 6-1
S-a reglat tirul, le-a intrat tot madrilenilor.  Stilul de joc gen “tavalug” cu verticalizare maxima, si patrunderi in viteza incepe sa dea roade. “Superdepor” a fost o umbra a echipe de acum 6-7 ani. Goluri multe, dar e prematur sa declaram succesul deplin a lui Mourinho. E greu sa NU bati asemenea echipe cu lotul de care dispune Jose.  Mai astept meciuri mai tari pana sa ma entuziasmez. Un rezumat si o cronica mai pe larg scrisa de colegul Vimer puteti gasi aici.

1 comment: