Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 20, 2010

Românul Lucian Bute

Eugen Catalin Sfat, Bucuresti, 20 octombrie 2010


Inca o data, pentru a nu-stiu-cata oara, Lucian Bute si-a aparat titlul de campion mondial la box si din nou mass-media l-a tratat cu ... spatele. Au venit cu tot felul de argumente savante, cu tot felul de calcule, marketing, management, audiente, "prime time" si alte bazaconii, prin care cred ei ca au reusit sa justifice gestul incalificabil de a nu transmite meciul cu pricina. Bineinteles ca in fata unui argument legat de mandria de a avea sus de tot un roman (asta e mandrie nationala, pentru cine nu stie) toate astea au o culoare maro-intens si put ca dracu'...

Mai venise cineva ("persoana importanta, nu spui cine...") cu un articol intreg cuprinzand niste calcule savante, cum ca intervalul orar in care se transmite meciul nu atrage suficienta publicitate pentru a putea plati suta de mii de dolari, cat au cerut organizatorii pentru transmisie. Si mai spunea omul nostru ca “cea mai vinovata“ ar fi Televiziunea publica, unde se duc banii de pe abonamente. S-avem pardon !!! Vinovate sunt TOATE televiziunile in acest caz, pentru ca a face ceva pentru oamenii care te onoreaza cu privirea si implicit iti creaza audienta nu tine de notiunile “public” sau “privat”. Bineinteles, daca era vorba de vreo incaierare intre clanuri rivale din Glina sau de aiurea, cu ciomege, sabii si mult sange, se putea transmite in direct, pentru ca lumea trebuie sa fie informata, nu-i asa? Atunci nu mai era vorba de pretul minutului de publicitate, nu? Asta e ca intamplarea aia nefericita in care o masina de Politie a lovit un copil de 12 anisori pe o trecere de pietoni si baietii din masina au motivat ca se grabeau sa aplaneze un conflict intr-un bar unde s-au dat chiar si cateva ... palme.
Perfect justificat mi s-a parut gestul lui Bute de a nu veni la nici o emisiune sau ziar din Romania in semn de protest pentru mojicia presei mizerabile.
Chiar daca avem din nou un campion mondial in atentia intregii lumi, dupa cum spuneam, toate trusturile de presa, publice sau private, fara deosebire, l-au tratat cu... spatele. Noroc ca in box nu sunt permise loviturile din spate, ca daca l-ar fi tratat cu fata, nu stiu cum ar fi scapat de "stanga" lui Bute.


Nota: Avem placerea de a va face cunostinta cu aceasta ocazie cu domnul Lector Universitar Dr. Ing. Eugen Catalin Sfat, a carui scurta biografie romantata o puteti gasi aici. Speram ca acesta este numai inceputul unei indelungate si fructuoase colaborari.

No comments:

Post a Comment