Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 22, 2010

Şantierul Steaua

Eugen Catalin Sfat, Bucuresti, 22 octombrie 2010

(N.A.: Tin sa precizez de la inceput ca in acest articol se pot citi doar impresii personale, aprecieri mai mult sau mai putin ironice la adresa fotbalistilor si f.f. putine comentarii directe asupra jocului, asa ca daca vreti sa cititi, cititi, daca nu, nu.)
Din pacate jocul cu Utrecht nu ne-a adus nici bucuria primei victorii, dar mai ales nu ne-a adus nici o veste despre vreo imbunatatire a jocului Stelei. Cu totata pretuirea pentru Lacatus, Utrecht era o echipa de batut si el n-a gasit metoda adecvata pentru asta… 
Mai ales ca la pauza am vazut clar zambete atat pe fata antrenorului cat si pe ale jucatorilor echipei gazda, in conditiile in care scorul era 0-0 si asta spune ca oamenii erau multumiti ca nu primisera gol.

Ce-am mai vazut? L-am revazut cu placere pe Nesu, la fel de dezinvolt in teren ca si in intervuri, chiar daca duelul sau cu Banel a fost deseori disproportionat (la un moment dat la un contact “1 la 1” Mihaita s-a lipit efectiv de Banel, dandu-ne impresia ca este o parte a echipamentului de joc al “muncitorului de serviciu”).

Am mai vazut un Ricardo foarte bun doar vreo 60 de minute, dupa care se pare ca cineva i-a stins lumina, pentru ca efectiv orbecaia pe la mijocul terenului, facand greseli una mai importanta decat alta.
Am mai vazut un Gardos in nota deja obisnuita, adica foarte bun pentru varsta si experienta sa si cu posibile cresteri pe viitor si am mai vazut iarasi un Tatarusanu aproape providential pe linia portii, dar numai acolo.
La “plusuri” i-as mai pune pe Bonfim si pe Szekely, iar la “minusuri” pe Tanase (sa speram ca nu va ramane o vesnica…”tanara speranta”).
Una peste alta jocul actual al Stelei este inca departe de ceea ce se declara ca se doreste, aratand din cand in cand niste scheme invatate si bine aplicate in teren, dar aratand foarte des inconsistenta, chiar sterilitate in atac, lipsa unei minti limpezi la mijlocul terenului (nu e suficienta mintea limpede a lui Lacatus de pe margine) si o rusinoasa stare de panica la fazele de aparare in apropierea portii, mai ales la fazele fixe.
E clar ca Lacatus mai are de lucru enorm pana la a face o echipa de fotbal din lotul eterogen de fotbalisti pe care ii are la dispozitie. Se simte chiar nevoia prezentei catorva (4-5) fotbalisti cu experienta serioasa care, in momentele cheie sa poata intoarce jocul in directia dorita, pentru ca acum echipa arata ca o constructie inceputa, neterminata si in care nu ne putem muta inca pentru ca nu e curent electric, nu curge apa si, mai ales, bate un vant prin toate camerele…

8 comments:

 1. E amuzant.
  Echipe in care s-au bagat zeci de milioane de euro(Steaua,CFR, Poli, Vaslui) inoata pe la mijlocul clasamentului iar Otelul, echipa care mai are putin si se finanteaza din vandutul gogosilor la coltul strazii(cum facea Dinamo Bacau pe vremuri), e lider cu 4 puncte avans.
  As vrea sa spun ca asta spune multe despre calitatea managementului sportiv la cluburile din Liga 1 dar as fi prea generos. Am impresia ca cei care conduc acele cluburi sunt doar niste jucatori de FIFA Manager cu prea multi bani.

  ReplyDelete
 2. pt anonymous: tu la ce campionat te uiti? vad ca esti foarte radical dar concluziile sunt ale unuia care nu prea stie nici echipele din liga 1...poli, steaua si vaslui inoata la mijlocul clasamentului?
  ai tema de casa sa raspunzi la orice articol pe cat mai multe blogguri?
  e cineva cu pistolul la tampla ta si te pune sa comentezi articole?
  nu vreau sa fiu rau, dar am mai vazut un comentariu acid al tau si la alt articol, iar dupa verva si apasaraea cu care "o zici" cred ca te-am citit destul de bine.

  ReplyDelete
 3. M-ai citit destul de prost
  Sunt curios pe ce articol/blog m-ai mai citit.

  ReplyDelete
 4. Steaua - locul 7, campionatul are 18 echipe, mijlocul sunt locurile 9-10 +/-2 echipe(mi se pare o apreciere cat se poate de rezonabila)..fa singur calculul

  Vaslui s-a ridicat in ultimele 3 etape, ca pana atunci facea concurenta branestiului si astrei

  Poli - recunosc, am fost malitios, desi s-au cam tarait la inceput

  CFR - No comment

  Dinamo - mai are rost?

  ReplyDelete
 5. ti-a folosit ca te-am certat putin, te-ai uitat la clasament...dar nu stiu cum se face ca iarasi nu le-ai nimerit!

  ReplyDelete
 6. recunosc, esti mentorul meu

  ReplyDelete
 7. poza aia este hilara :))

  ReplyDelete
 8. ...da, dar exprima perfect starea de lucruri de la Steaua si nu numai...

  ReplyDelete