Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Oct 3, 2010

Steaua şi-a revenit. Pe pielea Sportului. Steaua - Sportul 4-2

Cristian Vimer, Brooklyn, 3 octombrie 2010  


Nu putea Steaua sa-si revina mai tarziu, sau sa joace Sportul cu ei pe vremea lui Ilie Dumitrescu? Asa poate ar fi avut si echipa mea preferata o sansa sa scoata ceva puncte pe Ghencea. Intr-adevar, revenirea Stelei s-a facut si pe seama celei mai slabe aparari din campionat. Daca apararea Sportului continua sa se prezinte in halul asta, ar fi o mare minune sa supravietuiasca in Liga 1 (nu ca fotbalul din prima liga ar fi cine stie ce, dar asa o aparare slaba n-am mai vazut de mult). 

Steaua - Sportul Studentesc 4-2 (Stancu 5', 42', Patrascu ag. 32', Bilasco 67' / Varga 3', 90') 


Meciul a fost echilibrat numai pana prin minutul 4, dupa golul inscris de Varga ramas singur cu Tatarusanu dupa o lovitura libera executata rapid de Curelea, care i-a prins cu chilotii in vine pe fundasii stelisti. Din acel moment, stelistii s-au suit pe debusolatii aparatori ai Sportului, care nu au mai apucat sa iasa practic din propriul careu. Au egalat dupa numai un minut, prin Stancu, apoi au continuat sa preseze. Ideea e, ca atunci cand castigau mingea, stiau, teoretic, ca trebuie sa iasa prin pase, numai ca executia era de obicei hilara, stelistii castigand posesia la 16 metri de poarta adversa. Era numai o chestiune de timp pana sa pice si golul doi al Stelei, care a venit in urma unui corner - Patrascu introducand, hilar, balonul in propria poarta cu o lovitura de cap imparabila. Pana la pauza, Stancu a mai reusit un gol, liber in mijlocul careului. Repriza secunda i-a avut in prim plan tot pe stelisti, care l-au incercat pe viteazul si micutul portar Niculescu din toate pozitiile. Daca nu e foarte bun, Niculescu macar e sufletist, nu am ce sa-i reprosez. A mai inscris si "golgheterul" Bilasco, iar Varga a stabilit scorul final la 4-2 in minutele de prelungire. In concluzie, nu sunt prea multe de spus dupa un meci cam de caterinca, in fata unei echipe cu o aparare nu de liga a doua, ca acolo se baga materiale si se degajeaza mingea in ciori, dar parca de domnisoare speriate de orice minge intra prin careu. Tanase si Stancu au jucat bine la Steaua, Apostol pare sa isi fi revenit, iar de la Sportul, in lipsa lui Tibi Balan, racit cica, numai Varga parea sa stie ce sport se joaca pe terenul ala verde cu dungi albe. Vorba cocalarului atacant: "Îţi trebuie mai mult sînge în tine să scoţi un rezultat bun în Ghencea, dar majoritatea au intrat cu frică." Asa o fi fost. 

No comments:

Post a Comment