Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Nov 29, 2010

Barcelona - Toata stima si respectul

Bogdan Voicescu, New York, 29 noiembrie 2010


Bucurati-va ca sunteti contemporani cu aceasta echipa. Barcelona la puterea a cincea. Echipe mari au mai fost si o sa mai vina, insa cu un festival ca cel din aceasta seara nu ne intalnim foarte curand. Sa ingenunchezi Realul “specialului” Mourinho in acest mod umilitor este cu adevarat o performanta istorica. El Clasico de aseara se situeaza in afara statisticilor si analizelor de studio si blogosfera.
Deasupra procentajelor si casetelor tehnice a fost pofta de joc si fantezia unei Barcelona care isi distruge eterna rivala prin supradoze de tehnica si viteza. Cand privesti tesatura de pase, devierile din prima, driblingurile si posesia macinatoare de la mijlocul terenului nu ai cum sa nu fi incantat. Iar cand vezi Realul incercand sa iasa din defensiva cu mingea la picior intr-un stil similar dar esuand patetic, atunci iti dai seama cat de greu e sa joci cum joaca baietii lui Pep.
Meciul nu a fost castigat de Barcelona datorita tacticii superioare. Nici Realul nu a pierdut din cauza vreunei strategii nepotrivite. Din pacate pentru echipele care infrunta Barca, impotriva fanteziei debordante si a stiintei jocului cu mingea la picior in regim de viteza (de gandire si executie) inca nu s-a inventat antidotul. Asta seara a invins fotbalul, jocul pozitiv, tehnica individuala si jocul de echipa. Pentru spectacolul din El Clasico – “moltes gràcies Barca”! Toata stima.

7 comments:

 1. "Asta seara a invins fotbalul", insa nu orice fotbal, ci acela jucat 100% pentru spectacol...O lectie pentru Mourinho, pe care sunt ferm convins ca nu o va invata...

  ReplyDelete
 2. A fost un spectacol sportiv de care s-au bucurat toti, inclusiv cei care nu simpatizeaza gruparea catalana. Demonstratia totala de fotbal nu face altceva decat sa arate ce filosofie inestimabila are acest club. Ma declar incantat ca-s fan FC Barcelona.

  ReplyDelete
 3. Excelenta propaganda pentru fotbalul adevarat.Mi-ar fi placut sa se termine 5-5. Cred ca asta ar fi fost aproape de culmea calitatii in fotbal.
  Altfel, in acest context, nici nu indraznesc sa ma gandesc la mizeria care se joaca la noi...

  ReplyDelete
 4. @Eugen - da, insa un 5-5 ar fi presupus ca si Realul sa joace ceva. Aseara au fost penibili, clar surclasati de Barca

  @ionut - "filosofie inestimabila" - foarte bine zis. Intr-adevar este mai mult decat un meci intre doua echipe este o competitie intre doua stiluri, doua filosofii. s-a vazut care e superioara. Welcome to the fan club!

  @onyewu- corect, nu o sa invete mourinho nici o lectie, stilul va ramane acelasi. In orice caz, ii prinde bine cate o "palma" dupa ceafa din cand in cand...

  ReplyDelete
 5. Frumos, Simplu, Elegant, Imposibil de imitat!

  Barcelona, the 'Orgasm Team'!
  http://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/nov/30/barcelona-win-epoch-defining-clasico

  ////////////////////////////////
  "Today, instead of drawing, I have decided to scan my hand."
  http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=731672&idseccio_PK=800

  ReplyDelete
 6. Uluitor, fabolos, ireal, incredibil, doaqr cateva cuvinte cheie ale unei cronici emotionale : BARCA FOTBAL I...real
  http://paginadesport.info

  ReplyDelete
 7. Ba da, exista antidot impotriva fanteziei. Acesta se numeste Mourinho. Luni a vrut sa joace ofensiv...pardon...deschis(Real nu a avut nicio ocazie) si nu i-a iesit. Cu siguranta nu va mai face aceasta greseala impotriva echipelor care joaca fotbal fantezist.

  ReplyDelete