Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Nov 28, 2010

Ce-ati avut cu Cartu?

Eugen Catalin Sfat, Bucuresti, 28 Noiembrie 2010


Traim intr-o tara in care spadasinele, rugbistii , handbalistele, boxerii sau gimnastele fac istorie pentru Romania, iar stirile au pe prima pagina antrenori care sparg geamuri cu picioarele, certuri in care conducatori de cluburi folosesc un limbaj de mahala sau secvente in care derbedeii din fotbal ii scuipa pe moderatorii emisiunilor la care sunt invitati.


Traim intr-o tara in care doi potentati dubiosi din fotbal sustin ca nu s-au jignit, ci doar s-au adresat unul altuia cu epitetele «zdreanta» si «oligofren», deci nu s-a intamplat nimic rau…
Traim intr-o tara in care in mod curent, in diviziile inferioare de fotbal, se porduc agresiuni verbale sau fizice asupra arbitrilor sau observatorilor, iar spaga circula libera pe strada si raspunde la nume cunoscute din fotbal, in timp ce presa semnaleaza doar din cand in cand cate un caz si numai daca este f.f. spectaculos, adica «da bine pe sticla».
Traim intr-o tara in care seful Scolii de antrenori se dovedeste in cele mai multe cazuri complet depasit de evenimente, in cazul lui Cartu sustinand ca gestul nu e unul singular, nici pentru Cartu, nici pentru antrenorii romani, in general si ca se gandeste (in ceasul al 12-lea ?) ca s-ar impune ceva controale oftalmologice, cardiologice sau psihice la admiterea la Scoala de antrenori. Omul apare evident ca «picat din Luna» daca a asteptat sa apara un gest de o badaranie extrema pentru ca sa se gandeasca la masuri de acest gen.
In tara in care traim «sportul rege» - fotbalul – isi conduce regatul purtand pe cap o coroana coclita si patata de noroi – dovada clara ca mesterul care a confectionat-o a folosit un material care sigur nu e aur, ci o alama de proasta calitate. Iar in acest « regat al absurdului vulgar », in care regula este ca « anormalul este normal », noi il concediem pe Cartu pentru un gest care se incadreaza perfect in regula. Evident ca daca aveau intr-adevar probleme de verticalitate morala, conducatorii de la CFR Cluj aveau solutia simpla de a nu-l angaja pe Cartu, date fiind antecedentele acestuia, cunoscute de toata lumea.
Si atunci nu e justificata intrebarea «Ce-ati avut cu Cartu?»

2 comments:

  1. corect, nici eu nu inteleg cum au putut cei de la cfr sa gandeasca in cazul cartu. un antrenor care nu a castigat niciodata nimic ca antrenor ajunge sa antreneze in champions league, iar andone si mandorlini, care au avut performante la clubul asta, sa fie eliminati ca niste scame de pe sacou. adica ce se asteptau ei de la cartu, pe langa crizele lui nervoase: omul nu a facut decat sa ia nise echipe gata sa retrogadeze si sa le invete cum sa stea cu fundu in poarta ca sa nu isi mai ia caruta de goluri pe meci.
    numirea lui cartu a fost un pariu pierdut din start. nu stiu ce au gandit oamenii aia.

    ReplyDelete
  2. @Ionut: Pai singura posibilitate ar fi ca oamenii s-au gandit la bani (o fi vreo surpriza ?). Au crezut ca se "carpesc" cu un antrenor ieftin, dar bineinteles s-au inselat amarnic. Tipic pentru fotbalul romanesc: finantatorii lu' Peste cred ca nu e nevoie sa investeasca foarte mult pentru a obtine ceva rezultate, dar tocmai aceste rezultate vorbesc de la sine despre calitatile lor de manageri. Niste tristi...

    ReplyDelete