Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Nov 15, 2010

C'est pas possible! Quelle horreur!

Eugen Cătălin Sfat, Bucuresti, 11 noiembrie 2010

Bravele noastre spadasine au predat o lectie de patriotism si eleganta chiar in inima leaganului civilizatiei europene, la Paris. Aroganta Franta, pe care am perceput-o intotdeauna ca "sora noastra de ginta latina" si care nu o data a infirmat acest presupus statut, a trebuit sa se uite de la distanta la medaliile de aur purtate de fetele noastre.
Nu stim inca daca vazand medaliile au incercat sa le obtina cu "salutul romanesc", dar e cert ca acestea au ajuns in tara in set complet. Si performanta este cu atat mai pretioasa cu cat s-a obtinut impotriva unei tari care face parada, in mod justificat de altfel, de scoala ei de manuire a armelor albe si avand ca deviza cunoscutul indemn al muschetarilor lui Dumas, in varianta adaptata: "Toate pentru una, una pentru toate".
Performanta este exceptionala, chiar daca din nou presa din Romania isi castiga cu nonsalanta "argintii" din can-can-uri fotbalistice, scandaluri reale sau inventate, declaratii reale sau mai mult inventate si altele de acest fel...
Aaalooo ! Presaaa ! Stergeti-va dom'le de scuipatii lui Becali, cititi si voi numele astea si simtiti-va bine:
Ana Brînză
Anca Măroiu
Simona Alexandru
Laura Iordăchioiu

7 comments:

 1. fete de aur...

  ReplyDelete
 2. Mare bucurie mi-au adus aceste fete minunate de AUR!!!

  ReplyDelete
 3. Intr-adevar, parca in astfel de situatii ne mai simtim si noi sufletul plin de ceva de bine, parca mai iesim un pic din ceata murdara a fotbalului...

  ReplyDelete
 4. Bravo fetelor!... Va iubim si ne-ati facut mindri.
  Va multumim.

  ReplyDelete
 5. Nene Vimer, cu bucurie ți-am regăsit articolele. Scurt si la obiect.
  Apropo, te rog, dacă iar primești vreun comentariu acid de pe sportvox...ignoră-l. Nu mai încerca să-i înțelegi pe cei de "acasă".

  Cheers,
  Rareș

  ReplyDelete
 6. @ Rares: articolul nu e scris de mine, e scris de Eugen Sfat - suntem foarte bucurosi ca a acceptat oferta noastra de colaborare. Articolele mele nu sunt asa de scurte si la obiect... Si pe sportvox chiar ma distreaza comentariile, sunt simpatici.

  ReplyDelete