Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Nov 16, 2010

Şumi, gol...

Andrei Gala, Londra, 16 noiembrie 2010

O bruma groasa s-a asternut peste jocul Rapidului in acest sfarsit de toamna si, daca Sumudica nu va reusi sa-si scuture bine jucatorii, starea de amorteala va continua si dupa pauza de iarna. Rapidul nu s-a mai intalnit cu victoria de la meciul din Regie, cu Sportul, in cele patru meciuri care au urmat inregistrandu-se doua egaluri si doua infrangeri.
Inca afectati de iesirea din Cupa, Sumudica a incercat sa aduca un suflu nou echipei, efectuand unele modificari fata de meciul cu Steaua. Total neinspirat, cu exceptia inspiratului Candido Costa, jocul echipei a cam semanat cu rapidul lui Manea din sezonul trecut, pasele nelegandu-se mai deloc iar comunicarea din teren, inexistenta. Sumudica a gresit impingandu-l pe Spadacio in banda. Chiar daca vroia sa ii dea o lectie lui Roman pentru prestatiile mai putin bune din ultima perioada, Sumudica l-a pedepsit de fapt pe Spadacio, izolandu-l pe un post pe care se vede clar ca nu are ce cauta si in care nu poate sa isi exprime creativitatea. Mijlocasul rapidist se misca cel mai bine la centru si asta s-a vazut si in repriza a doua, cand a facut schimb de posturi cu Costa.

Mai mult decat atat, singura schimbare pe care a facut-o Sumudica a fost total neinspirata - celalalte doua fiind fortate de accidentari. Scotandu-l pe Raduta si introducandu-l pe Cassio, Sumudica nu a facut altceva decat sa isi taie singur craca de sub picioare intr-un moment in care Rapidul avea nevoie sa construiasca - si, deci, de Herea in teren - si nu sa bubuie mingiile pe niste atacanti, in geneal, slabi.

Felicitari lui Sabau pentru un meci tactic excelent si pentru palma data fostului coleg. Cu putina sansa, aceasta palma va reusi sa il trezeasca pe Sumudica. Solutia pentru iesirea din criza este la el. Ceea ce lipseste este rabdarea. Rapidul trebuie sa puna in evidenta calitatea mijlocasilor printr-un joc de constructie pe care nu trebuie sa il abandoneze nici in minutul 90. Sumudica stie ca este dator suporterilor, care au umplut stadionul meci de meci. Poate ca si jucatorii vor realiza asta in meciul urmator, cel cu “U” Cluj, atunci cand stadionul va fi gol, multumita aranjamentelor mult prea subtile dintre Dragomir si Becali Gheorghe. 


Nota redactiei: Profitam de ocazie pentru a va introduce un nou colaborator al Jurnalului de Fotbal. Nume: Andrei Gala / Locatie: Londra / Ocupatii: jurnalist, blogger, rapidist, snowboardist, si multe altele. Mai multe detalii despre Andrei puteti citi aici

5 comments: