Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Nov 11, 2010

Wolves 0-2 Arsenal

Andrei Gala, Londra, 11 noiembrie 2010

Cele doua goluri ale lui Chamakh, din primul si ultimul minut al jocului, au mai linistit un pic spiritele din tabara londoneza dupa doua infrangeri consecutive – cu Newcastle in campionat si cu Shahtior in Champions League - si l-au lasat pe Mick McCarthy sa se lamenteze cu inca un near miss impotriva echipelor mari. Spun asta deoarece Wolverhampton a dominat si a jucat foarte inspirat in a doua repriza, numai golul lipsindu-le pentru a intoarce jocul. 
Managerul lupilor si-a aratat totusi clasa acceptand ca fiind un accident alunecarea criminala a lui Fabregas, care a fost atat de dura incat Stephen Ward a trebuit sa fie dus pe targa la vestiare. Arbitrul si-a consultat asistentul, plasat perfect, si a decis sa ii arate doar cartonasul galben lui Fabregas desi reluarile demonstreaza ca intrarea lui a fost de „rosu” clar. Vizitandu-l pe Ward la vestiar pentru a-si cere scuze, Fabregas l-a mai imbunat si pe Mick McCarthy, care l-a elgogiat la final pentru barbatia de care a dat dovada: "I have no problem with it at all. Wardy has accepted it like a man. This has been like a throwback to the old days where one player catches a player with a mistimed tackle, buys him a pint afterwards and the other says he will get him back later in the season. What I can't stand is people bitching at my players. It's all amateur dramatic bullshit." 
... cu referire directa la comentariile obisnuite ala lui Wenger despre tacklingurile dure ale jucatorilor englezi. Reactia poate fi considerata generoasa, tinand cont de faptul ca din piciorul lui Fabregas a plecat si pasa decisiva pentru golul de 0-2 din minutul 90+3, moment in care Wolverhapton presau pentru un egalizator si chiar au avut o serie incredibila de ratari in lant. Norocul londonezilor s-a numit chiar portarul Fabianski, care isi arata forma incredibila cu care a inceput campionatul, inchizand formidabil poarta. Si pe langa jocul fantastic din aparare, degajarile lui Fabianski au declansat ambele contraatacuri din care Arsenal a marcat.
Primul gol, inscris de Chamakh in secunda 37 a jocului, a insemnat cel mai rapid gol marcat de Arsenal vreodata in Premier League. Marocanul a venit gratis in vara dupa ce ii expirase contrcatul cu Bordeaux, dar nu mai marcase in deplasare pana sa beneficieze de cadourile din defensiva generoasa a lui Wolverhapton.
Una peste alta, jocul tunarilor da semne de imbunatatire iar asta s-a abservat si in modul de abordare al jocului. Dupa golul din primul minut, Arsene Wenger si-a tinut elevii la cutie, preferand sa se apere si sa conserve rezultatul intr-o deplasare care de multe ori le-a fost dificila.

2 comments:

 1. Salut bai nepoate!
  Imi place de Arsenal de vreo 10 ani. Din pacate lipsesc trofeele. Si lipsesc cam de mult.
  Cred ca vrind, nevrind vor fii ceva schimbari. Jupinul Arsene a cam obosit. Cred ca la vara pleaca. Oricum nici anu asta nu cistiga nimic.
  Fa-bre-gas-ul a spus deja ca vrea sa plece si o sa inceapa (a inceput deja) cu fitele. Mai un ghenunchi care doare, mai o suspendare, mai o gripa rebela...ce nu face omu pentru o "Paella Catalana". Pina la urma ii "convinge" si la vara pleaca si el.
  Asa ca vorba aia:
  Nu e peste ca stavridul, nici echipa ca Rapidul!

  ReplyDelete
 2. Andrei Gala12/11/10 14:52

  Toata stima si respectu. Mare dreptate ai (chiar daca aseara stavridu a fost cam imputit).
  Da, batranu Wenger pare obosit la prima vedere, dar tabloidele roiesc ca amanta lui e insarcinata, asa ca ceva vana mai are in el. Lasand gluma la o parte, cred ca a gresit fortandu-l pe Fabregas sa ramana, chiar daca omul a dat ceva decisive sezonul asta, se vede ca nu are chef. De urmarit Nasri, personal cred ca in jurul lui si a lui Wilshere o sa fie construita echipa de anul viitor, daca pleaca Cesc la mult iubita lui Barcelona.
  Wenger are pacatele lui. De la Seaman incoace - pe care la mostenit - nu prea a avut niciun portar cu adevarat de clasa. In plus, stilul asta de a critica mereu jocul dur al adversarilor se intoarce de cele mai multe ori impotriva-i. Cu toate astea are si el meritele lui, iar cel mai mare este modul de a gestiona bugetul, si aici, Arsenal sta cel mai bine din Premier League. Daca FA accepta regulile FIFA Financial Fair Play din 2015, Arsenal nu va avea absolut nicio problema cu lotul, spre deosebire de Man City, Chelsea sau Man U.

  ReplyDelete