Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Dec 23, 2010

Fetelor mele nenăscute

Cezar Caruntu, Bucuresti, 23 decembrie 2010


Dragele mele,


Ştiu că m-aţi privit, de acolo, de sus şi că mi-aţi ţinut pumnişorii strânşi. Aşa aţi stat cinci luni la mine în burtică şi aşa vreau să vă am mereu în închipuire. Sau măcar cât timp voi mai juca handbal.
     O vreme m-am învinuit pentru ce vi s-a întâmplat. Am aflat de existenţa voastră cu o săptămână înaintea semifinalei de Liga Campionilor şi n-am vrut s-o pierd pentru nimic în lume, fiindcă nu ştiu când m-aş mai fi întâlnit cu o asemenea ocazie. Doctorii m-au avertizat că aş putea avea probleme, că aş putea fi lovită, dar eu le-am spus: „Voi pune piciorul în faţă, să le întâmpin pe adversare un pic din lateral, dar nu vreau să le las pe fete acum. Atât cât pot, vreau să ajut şi eu echipa, să jucăm finala." Voiam o fetiţă, pe care s-o cheme Maria, Dumnezeu mi-a dat două, apoi mi le-a luat. Poate am greşit şi eu.    Mulţi au spus că am fost inconştientă, alţii m-au numit eroină. Nu-s nici una, nici alta, sunt doar o femeie tânără. Iar handbalul e viaţa mea.
     După ce v-am pierdut, tot handbalul m-a ajutat să trec peste durere. Chiar dacă nu eram sigură când voi reveni, n-au trecut decât două luni până când m-am întors pe parchet. În timp ce fetele de la Oltchim munceau în sala de forţă, eu stăteam acasă şi plângeam. Dar ele au fost extraordinare. Mi-au spus că sunt tânără şi că pot încerca oricând din nou. Ele sunt cea de-a doua familie a mea, ele ştiu cel mai bine durerile cu care jucăm, loviturile primite, vânătăile cu care terminăm fiecare meci.
     Am jucat destul de puţin în toamnă. Apoi am primit vestea că sunt în lotul lărgit pentru Europene. Mă cam aşteptam la asta. Dar anunţul că voi pleca în Danemarca m-a surprins. Nu-mi revenisem complet din punct de vedere fizic, dar şi psihic şi nu eram sigură că voi face faţă unei competiţii cu meciuri din două în două zile. Domnul Voina m-a convins însă că nu se poate să nu fac parte din echipă, că are încredere în mine şi că vom face împreună un turneu reuşit. Deja lipseau Ramona şi Carmen.
     Cel mai greu meci a fost primul. Ştiam că dacă le vom bate pe spanioloaice vom face un turneu mare. Nu ne-am gândit nicio clipă la medalii, ci doar să câştigăm fiecare meci în parte. Cu Danemarca aţi văzut ce atmosferă a fost. Ne-a durut că i-am dezamăgit pe cei de-acasă. Apoi am început să câştigăm din nou. Cu Serbia a fost mai greu decât a arătat tabela, fiindcă ştiţi şi voi cât de luptătoare sunt. În plus, s-a accidentat şi Cristina. Cu croatele la fel. A fost rândul Paulei să se accidenteze grav si credeam că suntem blestemate. Chiar trebuie să se accidenteze una din noi la fiecare victorie? Iar cu Muntenegru a fost cel mai tensionat meci. Majoritatea acelor fete joaca la Buducnost şi anul acesta nu mai cunoscuseră gustul înfrângerii. Bine, le bătuse Norvegia cu câteva zile în urmă, dar ne era un pic teamă de ele. Şi aveam în suflet ideea că dacă vom câştiga, iarăşi vom rămâne cu una mai puţin. Cu Rusia am încercat să ne ferim de accidentări, poate a părut că ne-am comportat ca nişte amatoare, dar nu e aşa. O adevărată profesionistă trebuie să-şi cunoască interesul şi chiar dacă unii s-au supărat pe noi pentru diferenţă, zilele acelea de odihnă s-au văzut la final.
     Dar am pierdut şi cu Suedia! Un meci pe care eram atât de sigure că-l vom câştiga… Poate siguranţa asta ne-a făcut rău. Poate ne-a fost teamă de finală. Dar eu cred că am pierdut fiindcă suedezele au fost mai bune. Atunci, în ziua aceea, la ora aceea, au prins meciul vieţii lor. Iar noi nu. Mai simplu de atât nu pot explica lucrurile.
     Am plâns mult după meci. Domnul Voina ne-a găsit pe toate la ora trei dimineaţa, în holul de la etajul trei al hotelului. Vorbeam şi plângeam. Ne-a spus să intrăm în camere, că a doua zi vor mătura danezele cu noi. „Nu, domnule Profesor, i-am spus eu, mâine le batem pe daneze chiar dac-am sta nedormite în seara asta! Mâine nu pierdem, vă promitem!” Şi ne-am ţinut de promisiune! Am ţipat, fiecare din noi, la orice minge şutată, la orice blocaj, la orice minge apărată. Publicul ne huiduia, iar noi aplaudam şi zâmbeam. Fiindcă ştiam că nu puteam pierde. Ada a jucat cu un picior bandajat tot meciul, Toto a primit o minge peste faţă. Dar n-am pierdut. Of, de-am fi fost la fel şi-n semifinale…
     Acum stau pe podium, cu pălăria tricoloră pe cap, aşteptându-mi medalia pe care mi-aş fi dorit atât să v-o pun de gât. Fetele au avut mai devreme ideea să îmbrăcăm tricouri albe, pe care am scris câte un cuvânt, formând mesajul „DOAR PENTRU VOI CEI CARE NE-AŢI FOST APROAPE LA BINE DAR MAI ALES LA GREU VĂ IUBIM” Mă gândesc la părinţii şi la soţul meu, la prietenii de acasă şi la voi două. Pe toţi v-am simţit lângă mine de fiecare dată când am primit o palmă peste faţă sau peste piept, când am recepţionat coate în stomac sau mi s-a blocat braţul de aruncare sau mi se punea piedică. Pentru voi am câştigat medalia asta, mai mult decât pentru mine sau pentru România…
Ia staţi, că-mi sună telefonul, cred că e cineva de-acasă…
...................................................................................................
„Felicitări şi condoleanţe”, mi-au spus. Nu ştiam ce să cred. A murit bunica. Oooooof, nu mai pot continua să scriu.....


Vă sărut şi vă iubesc
Adina 


PS: Cu acest articol emotionant despre Adina Meirosu in introducem cititorilor pe cel mai nou colaborator al Jurnalului de Fotbal (noroc cu handbalul si fetele noastre, asa mai discutam si despre alte sporturi in afara fotbalului, poate in curand vom deveni un adevarat jurnal de sport). Cateva cuvinte despre Cezar puteti citi aici

6 comments:

 1. Crna Gora :D
  acuma las' ca merge si Macedonia :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. ra như thiểm điện, ánh sáng chói mắt bắn về phía hỏa diễm của Phượng Tôn. Không khí nhất thời trở nên áp súc, không gian cuối cùng bị áp bách vang lên tiếng nổ khổng lồ.

   Không gian xung quanh trở nên hỗn loạn, khắp nơi tràn ngập biển lửa, Hồng Loan ngưng tụ đại điểu thân hình cao lớn cũng bị áp chế dưới đại hỏa này. Lúc này thân thể của Phượng Tôn khẽ nổi lên, ánh mắt toán ra biển lửa ngập trời.

   - Hai tiểu quỷ kia, ta nhất định phải giải quyết các ngươi.

   Ở xung quanh không gian bdongtam
   mu private
   tim phong tro
   http://nhatroso.com/
   nhac san cuc manh
   tổng đài tư vấn luật
   http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
   văn phòng luật
   tổng đài tư vấn luật
   dịch vụ thành lập công ty
   http://we-cooking.com/
   chém gió
   trung tâm ngoại ngữắt đầu khởi động, thiên phú bản thể của Phượng Tôn xuất hiện, một tiếng cười lạnh từ từ truyền ra.

   - Hồng Loan, ngươi cẩn thận.

   Nhìn thấy hỏa diễm thiên phú bản thể của Phượng Tôn hiện lên không ngừng, Thanh Đồng lo lắng không thôi vội vàng nói với Hồng Loan.

   - Tiểu quỷ, ngươi tự tìm cái chết đi.

   Delete
 2. Deci tot turneul numai in Macedonia le-am tinut pe bietele muntenegrence. Era pacat sa-mi revin chiar acum :)

  ReplyDelete
 3. hehe, gata, am corectat. nici eu n-am observat. asa se vede cu cata atentie citesc...

  ReplyDelete
 4. Nicolae Petre Mihai28/12/10 11:29

  Ptiu, aproape mi-au dat lacrimile la citirea acestui articol si nu o zic "la misto". Superb articolul.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6/1/11 07:50

  offf!!!!!Te cutremura astfel de articole!!!!!Bravo si tineti-o tot asa!!!!!

  ReplyDelete