Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Dec 5, 2010

Messi show. Osasuna - Barcelona 0-3

Cristian Vimer, Brooklyn, 5 decembrie 2010


Una din zicalele favorite romanesti - "Se intampla si la case mai mari" - se potriveste perfect la zapaceala din La Liga in zilele premergatoare meciului de la Pamplona dintre Osasuna si Barcelona. In urma grevei controlorilor de trafic aerian toata tara a fost consemnata la sol, iar conducatorii clubului catalan au incercat sa obtina amanarea meciului, pentru a evita o deplasare obositoare cu trenul si autobuzul.
Initial se parea ca federatia le-a acordat amanarea, cu toata critica presei spaniole, care a acuzat un tratament preferential pentru lideri, dar au uitat sa-i consulte si pe cei de la Osasuna, care au protestat vehement (conform regulamentului, ambele echipe trebuie sa isi dea acceptul pentru o amanare de meci). Brusc, conducerea federatiei spaniole si a Barcelonei au anuntat ca s-au razgandit, si ca meciul va avea loc, iar echipa a alergat la gara chiar pe la pranz in ziua meciului, reusind sa ajunga la stadion la 15 minute dupa ora stabilita de incepere a partidei (mai multe detalii despre odiseea catalana si despre incompetenta oficialilor spanioli puteti citi aici). 


Meciul s-a disputat, totusi, cu o intarziere de 45 de minute, cu jucatorii echipei gazda nervosi pentru ca au fost obligati sa frece menta echipati de meci prin vestiar (si poate ca si sperau o victorie la masa verde). A rezultat un inceput de meci incins, cu gazdele facand un presing avansat si agresiv, care i-a surprins putin pe catalanii care inca isi intindeau membrele intepenite dupa un drum lung. De remarcat ca Guardiola s-a temut de aceasta deplasare - nu a odihnit pe nimeni dupa marea victorie cu Realul. 


Jucatorii Osasunei le-au pus ceva probleme fundasilor catalani la inceputul meciului, si au cerut chiar un penalty, care se putea acorda la un duel intre Juanfran si Pedro. N-a fost sa fie, si Messi (care probabil ca este cel mai bun jucator din lume la ora actuala) a inventat o pasa superba printre fundasi pentru Pedro care a inscris lejer pe langa Ricardo. Cand Barcelona conduce cu 1-0, orice meci e de obicei deja jucat, iar gazdele pareau sa stie asta, pentru ca au cazut in depresie dupa golul primit, iar Messi a fost la un pas sa mareasca avantajul, avand o bara in finalul reprizei. 


Dupa pauza, Messi show continua, si Leo inscrie dupa o pasa buna de la Villa. Acesta din urma a continuat cu o serie de ratari care de care mai improbabile, iar Messi a pus bomboana pe coliva Osasunei inscriind al doilea gol dupa un penalty usor acordat dupa ce tot el a fost busculat in careu de Sergio. 


In afara primelor minute, Barcelona nu a avut mari probleme in fata unei echipe care a incercat sa atace si sa-si creeze ocazii, dar diferenta de valoare s-a dovedit decisiva. Mai e mult pana la finalul campionatului, dar, daca echipa lui Guardiola e ferita de accidentari, nu vad cine le-ar putea sta in calea cuceririi unui nou titlu. 


No comments:

Post a Comment