Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Dec 20, 2010

Proiectul lui Berlusconi mai dă si rateuri

Cristian Vimer, Brooklyn, 20 decembrie 2010


Meci tare la Milano in etapa a 17-a din Serie A. O victorie in derby-ul de sambata cu Roma, aflata in urcus continuu de cateva etape, dupa startul dezastruos de sezon, ar fi anuntat dominarea clara a Milanului in Serie A, aproape de finalul turului. Gazdele au dominat inca din start, insa destul de steril si de dezorganizat.
Milan nu mi s-a parut sa aiba un joc de echipa bine pus la punct - ritmul e lent, iar ocaziile vin numai din sclipirile individuale ale lui Robinho, Ibra sau Boateng. Nici Roma nu sta deloc bine - se vedea clar ca au venit sa se apere, insa nu o faceau foarte calm si pierdeau foarte usor initiativa la mijloc. Decizia lui Ranieri de a-i tine pe banca pe Totti si Pizzaro spune multe despre dorinta de betonare a apararii. In prima repriza, gazdele au avut vreo doua ocazii bune - la frumoasa actiune individuala a lui Robinho si, mai ales, la faza din minutul 35, cand Ibrahimovic a ramas singur cu Doni dar nu s-a blocat inexplicabil. Prima repriza se incheie 0-0 dar, dupa cum se prezentau cele doua echipe, parea numai o chestiune de timp pana ca Milan sa deschida scorul.Dupa pauza, ostilitatile continua cam la fel, cu gazdele in atac, steril, si cu Roma jucand la trecerea timpului. Complet din senin pica si golul oaspetilor, la una din putinele faze de atac. Menez trece in viteza de Antonini, centreaza in fata portii, niciun fundas milanez nu intervine, si Boriello inscrie din spatele lui Abate, complet neatent. Este greu pentru o echipa cu pretentiile lui Milan sa se apere cu jucatori precum cei doi.  De notat ca autorul golului se afla inca sub contract cu Milan - probabil ca Berlusconi nu a ratat ocazia de a concedia pe cineva responsabil cu neintroducerea in contractul de imprumut a unei clauze care sa-i oblige pe romani sa nu-l foloseasca in meciurile directe. Ibra rateaza din nou singur numai cateva minute mai tarziu (n-a fost ziua lui sambata), Allegri forteaza egalarea cu Ronaldinho, care insa, in afara de o incercare de "foarfeca" spectaculoasa, dar ineficienta, nu reuseste nici el mai nimic. 

Meciul se incheie cu victoria oaspetilor si cu multe probleme care trebuie reparate in jocul Milanului. In plus, se pare ca l-au pierdut pe Pirlo, accidentat in minutul 21 si schimbat cu Seedorf, pentru mai mult de o luna. Din fericire pentru ei, dar nu si pentru spectatorii Seriei A, nici celelalte pretendente la titlu nu se prezinta prea grozav. Sa vedem ce cocalarii va mai inventa Cassano, care este anuntat drept noul transfer bomba al Milanului. 

4 comments: