Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Dec 13, 2010

Teatrul viselor liniştite

Bogdan Voicescu, New York, 13 decembrie 2010


La doua saptamani dupa El Clasico-ul Spaniei, un meci in urma caruia a curs multa cerneala, a avut loc derby-ul “de jour” al Angliei. Ei bine, dezamagire completa, stimati telespectatori. Meci de o calitate tehnica deloc proportionala cu numele de marca de pe teren si cu reclama dinaintea, dar si din timpul meciului, Ian Darke si Steve McManaman vrand sa se asigure din cinci in cinci minute ca telespectatorul simte acest meci la maxim.
Remarc faptul ca vedetele engleze de la Man Utd, Rooney si Rio, s-au evidentiat prin doua faze simbolice derivei in care se afla fotbalul britanic – intrarea de karateka cu crampoanele a lui Rio Ferdinand, rezultata in sfasierea tricoului adversarului, si penaltyul executat peste bara, in tribune, stil serie C1 de nimeni altul decat Rooney, care este total iesit din forma.
Jucatorii care ar fi putut face diferenta pentru Arsenal, Fabregas si Van Persie, nu au fost pregatiti dupa accidentarile respective. Cel putin in cazul lui Fabregas era evident ca isi menajeaza oasele. Chamakh a fost total neinspirat, zvacniri de conjunctura ale Arsenalului venind de la Nasri si Arsavin.
Per total, am ramas cu golul lui United dintr-o faza de pinball/bambilici. Angajament fizic maxim, e adevarat, atletism cat cuprinde, fotbal destul de sarac insa. Daca era o partida intre doua echipe de pluton nu s-ar fi suparat nimeni, insa de la o asemenea distributie si scenografie ne-am fi asteptat la ceva mai mult.
"Noapte buna!" de pe Teatrul viselor. Somn usor

3 comments:

  1. Am vazut doar faze selectate (5 minute).
    Jale mare. Imi pare rau ca predictiile mele despre Arsenal se adeveresc. Cu un fundas ca ala de linga care s-a centrat la golul norocos nu poti ca cistigi nici un trofeu. Asta te ingroapa cind ti-e lumea mai draga. Si Petre Marin era mai bun ca el. Echipa e "subtire", "usoara".
    MU pare mai solida dar cind stilpul aparari e Rio iar in atac sperantele sint la Rooney, primavara nu arata prea bine pentru Sir Alex.
    Bani s-au terminat asa ca...ar fii cazul si noi sa ne mai scadem pretentiile.

    ReplyDelete