Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Feb 14, 2011

Adio Il Fenomeno!

Bogdan Voicescu, 14 februarie 2011


Cu toate ca iesise din circuitul marii performante de cativa ani, abia astazi s-a oficializat retragerea lui Ronaldo. Astfel, fotbalul mare pierde una dintre marile legende din toate timpurile. 
Ronaldo va ramane in memoria colectiva pentru stilul sau unic in care a combinat  viteza , forta si tehnica pura. Se poate spune ca a revolutionat fotbalul aratand ca poti avea toate aceste trei calitati fara a compromite vreuna in dauna celeilalte. 

In ciuda problemelor de la ambii genunchi care l-au tinut pe margine ani intregi, Il Fenomeno a fost declarat fotbalistul anului de FIFA de trei ori (’96, ’97, ’02) si este golgeterul all-time al Cupei Mondiale
Dar poate ca mai impresionante decat statisticile sunt fazele si  fentele lui Ronaldo. Iata si un videoclip pentru a evidentia cu ce ramanem:

5 comments:

 1. Anonymous14/2/11 19:25

  Mare de tot "fenomenul"!
  Mare noroc am avut sa-l vedem jucind in plina activitate in plina forma!
  Ramin cu gustul amar al CM 94, cind Romario atunci pe val nu a dat voie antrenorului Dunga sa-l foloseasca!
  Daca te uiti la ce facea cu mingea si compari cu "portughezul" vezi diferenta mare.
  Miscare continua, mai "rotunda", driblinguri legate si totul direct pe poarta!

  ReplyDelete
 2. Anonymous15/2/11 09:00

  Am gresit: in 94 Carlos Alberto Parreira era antrenor si Dunga capitan!
  Da ce au facut a fost o magarie!

  ReplyDelete