Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Feb 10, 2011

Jerry Sloan. End of an Era.

Bogdan Voicescu, 10 februarie 2010


Ca fan infocat a tot ce inseamna New York Sports si New York Basketball, nu imi e tocmai la indemana sa ridic in slavi meritele adversarilor. Dar ca blogger pe teme sportive, demisia lui Jerry Sloan din functia de antrenor al lui Utah Jazz reprezinta un punct semnificativ, sfarsitul unei epoci. End of an era.
De departe cel mai longeviv antrenor din toate ligile profesioniste din State, Jerry Sloan a antrenat pe Utah Jazz din 1988. 23 de ani de antrenorat reprezinta o eternitate in ziua de azi, cand un antrenor rezista in medie 3,3 ani pe post (pare la fel de enorm de mult daca raportam la haosul de la Romanica, unde patronii isi schimba antrenorii ca pe ciorapi).

In aceasi perioada dintre 1988 si 2011 s-au perindat prin NBA 154 de antrenori. Sloan a dus pe Utah Jazz in finala NBA de doua ori consecutiv in 96-97, pe vremea de glorie a lui Karl "the Mailman" Malone si John Stockton. Este singurul antrenor din istoria NBA care a inregistrat 1000 de victorii (!) cu o singura echipa.
Prin demisia sa, s-a mai pierdut inca o legatura cu anii de glorie din NBA, atunci cand sorturile erau mai sus de genunchi iar Jordan, Magic, Bird si Barkley se infruntau sub panou, nu prin declaratii pe Twitter.
PS-Fergie ramane in continuare cel mai longeviv antrenor de la aceasi echipa din sportul profesionist, avand la activ 24 de ani la Man. United. Nu vad pe nimeni sa-i miroasa macar acest record absolut.

4 comments:

 1. Anonymous11/2/11 09:13

  Ce meciuri grozave au fost Bulls vs Jazz 96-97!
  Erau meseriasi cu toti.
  Era unu la Utah cu nume de ceh. Enervant de bine juca uritul ala. Nimic spectaculos dar f. bine.
  Uite un articol interesant:
  http://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/11/xavi-barcelona-spain-interview

  ReplyDelete
 2. Da! - Jeff Hornacek. ala cu fata de contabil, cu freza linsa pe o parte. foarte tare, arunca bine ala, good shooter. nu mai vedem noi "backcourt" asa de "alb" ca pe vremea lu stockton-hornacek :)

  ReplyDelete
 3. Knicks in 2 sezoane va fi in primele 2-3 echipe din NBA

  ReplyDelete
 4. @waly - asa sa fie...mai lipsesc vreo 2-3 jucatori si o schimbare de atitudine si abordare pe faza de aparare pana sa vorbim de knicks ca challenger la titlu.

  ReplyDelete