Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

Feb 5, 2011

La mulţi ani, Gică!

Eugen Cătălin Sfat, Bucuresti, 5 februarie 2011


Uite ca "Regele" nostru a fost obligat sa implineasca si varsta de 46 de ani. Parca mai ieri, cand era doar „profesor”, preda cursuri gratuite de fotbal , culmea - echipei Argentinei, intr-un "amfiteatru" american. Parca mai ieri era numit „zeu” chiar in inima fostului Imperiu Otoman, el – un roman incurabil. Si parca tot ieri, dupa ce trecea pe la Real si Barca, isi inscria numele in istorie, alaturi de altele, tot ilustre: Figo, Eto'o, Ronaldo. Si nu in ultimul rand, sa nu uitam flerul cu care Hagi l-a remarcat la Metz pe tanarul Franck Ribery, pe care „trambulina” Galatasaray l-a propulsat direct in fotbalul mare.

Pentru toate lucrurile astea, pentru cele 135 de batalii pe care le-a sustinut cu echipa lui de suflet, Nationala Romaniei, pentru cele 35 de goluri marcate tot la Nationala, pentru Academia de fotbal prin care a inteles sa ajute fotbalul romanesc, de parca nu era de ajuns ce facuse pana atunci, dar si pentru momentele grele, de munca indarjita, prin care trece acum la Galata, sa-i uram „Regelui” sanatate si La multi ani !

4 comments:

 1. Anonymous5/2/11 21:27

  Felicitari si la multi ani Hagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Alan Ritzi

  ReplyDelete
 2. Dogum gunun kutlu olsun!

  :D

  ReplyDelete
 3. La Multi Ani Gica ! Eh,trece timpul prea repede !
  Pe Gica Hagi nu l-am vazut jucind pe "viu" niciodata.Am vazut la TV destule meciuri cu el si am fost,de destule dati,uluit de ce facea in teren.N-am fost singurul ! Comentatorul de la SBS Australia,un maghiar inrait in a ne aminti ce mare echipa a fost Ungaria anilor '50,il asemana pe Gica cu marele Hidegkuty.Ba la meciul cu Argentina '94 a fost nevoit sa admita ca Ungaria'50 n-a avut un jucator de valoarea lui,nici macar Ferenc Puskas ! La golul 3 urla ca "expresul" Hagi vine din urma sa se conecteze cu pasa lui Dumitrescu si cu siguranta va inscrie !A anuntat golul in stil sudamerican ! Dupa meci a declarat categoric ca indiferent ce vor face altii de acum in colo,Hagi este definitiv omul WC'94. Acestea veneau din partea unui maghiar "inrait" !
  Inca o data,La Multi Ani Gica !

  ReplyDelete
 4. Anonymous7/2/11 10:26

  La Multi Ani, Gica Hagi!

  ReplyDelete