Intro

Totul a inceput cu trei personaje pasionate de fotbal (si de sport in general), care traiesc in mod absurd in America, unde fotbalul se joaca cu mana, si jocul cu piciorul se numeste soccer. Cei trei, plictisiti de articolele imbecile de tip tabloid care le ocupa, precum o placere bolnava, orele de serviciu, s-au gindit (complet rupti de realitate, bineinteles) ca se pricep la fenomen si ca pot scrie mai bine decit multi dintre angajatii acelor publicatii.

May 19, 2011

Arsenal - Man U, in direct de pe Emirates


Bogdan Voicescu, Londra 1 Mai 2011

In exclusivitate pentru cititorii fideli ai Jurnalului, va prezentam imaginile de la sfarsitul "clash"-ului dintre Arsenal si Man Utd. Am avut onoarea si mai ales norocul sa fac rost de bilete la meci, tocmai in randul 4 in spatele bancii lui Alex Ferguson.
Pe fondul oboselii evidente a lui Utd, Arsenal a reusit sa isi impuna jocul. S-au evidentiat Aaron Ramsey, autorul unicului gol, Jack Wilshere si Djorou (care a iesit accidentat insa). Semne bune pentru viitorul lui Arsenal, desi aceleasi "vesnice" intrebari raman: care e portarul acestei echipe, cine aduce elementul de "no nonsense", distrugatorul de la mijloc.
Evident, atmosfera impresionanta pe Emirates, desi se simte influenta corporatista la tot pasul, nu am vazut nici un "hooligan", ultra sau fanatic, am vazut in schimb sandvisuri cu prawns la 10 lire. Organizare excelenta, care aduce foarte putin cu atmosfera din anii 80-90 si incepe sa semene cu atmosfera de pe sttadioanele din State. Singura galerie organizata a fost cea a lui United care a avut un colt rezervat intre peluza si tribuna a 2 a. S-a remarcat insa creativitatea fanilor prin cantecele traditionale, cel mai reusit mi s-a parut cantecelul adresat lui rooney "fat, grannie-shagger, you're just a fannie grannie-shagger". C'mon Arsenal

6 comments: